REIN VEENENDAAL HUCHIESTOCHT

 

1 Juni  2019 de 43e Rein Veenendaal Huchiestocht

 

 

 


 

 

Afstand, kosten, starttijd:
70  km € 4,00 voor NTFU leden, € 6,00 voor niet leden. Starttijd tussen 9.00 en 12.00 uur
115 km € 5,00 voor NTFU leden, € 7,00 voor niet leden. Starttijd tussen 8.00 en 10.00 uur
160 km € 6,00 voor NTFU leden, € 8,00 voor niet leden. Starttijd tussen 7.00 en 9.00 uur
200 km € 7,00 voor NTFU leden, € 9,00 voor niet leden. Starttijd tussen 7.00 en 8.00 uur

S
tartlocatie

Start en Finish: Sportpark De Groenevelden
Groeneveldselaan 3
3905 HA Veenendaal

 Inschrijven kan aan de start, maar u kunt nu al voorinschrijven. Klik op deze link -> VoorinschrijvenWij werken op de dag zelf met Scan & Go. Dit houdt in dat u geen inschrijfkaart meer hoeft u in te vullen, maar slechts uw NTFU, KNWU of VWB pas kunt laten scannen, afrekenen en vertrekken. Als u ook nog eens voorinschrijft, hoeft u zelfs niet eens meer af te rekenen. U ziet, gemak dient de mens! Bovendien sparen we het milieu op deze wijze ook.

Omschrijving:
De tocht is geclassificeerd bij de NTFU als "Extra goed geregeld" zodat men kan rekenen op een goede organisatie.


Gekozen kan worden uit vier afstanden, te weten 70, 115, 160 en 200 km. De 200 km telt tevens mee voor het klimmersbrevet. Voor info zie http://www.klimmersbrevet.nl/

De routes zijn uitgewerkt op de site van routeyou.com. Klik op onderstaand plaatjes en U wordt doorgelinkt naar desbetreffende route op RouteYou.

 Route 200 km

 

De 70 km route gaat vanuit Veenendaal, door het binnenveld, via Wolfheze en Oosterbeek naar West End. Daar vind aansluiting met de overige afstanden plaats. Van hier uit rijdt iedereen dezelfde route terug naar Veenendaal.
Route 70 km
De afstanden 115, 160 en 200 km voeren u na de start in Veenendaal via Amerongen-Leersum-Renswoude en Lunteren naar Harskamp. Na de eerste ravitailleringpost bij "Partycentrum de Molen" is er de splitsing tussen 115-160 en 200 km.
De 115 km rijdt na de splitsing in Harskamp via Otterlo naar West End. Hier vind de aansluiting plaats met de overige afstanden. Ondanks de minder grote afstand, wordt ook deze route gekenmerkt door forse beklimmmingen.
 
Route 115 km
Na de splitsing in Harskamp, zal de 160 km rechtstreeks naar Hoenderloo gaan, terwijl de 200 km via de Harskamperdennen en Radio Kootwijk in Hoenderloo zal arriveren. Gezamenlijk gaan beide routes vanaf de Woeste Hoeve naar Loenen en Laag Soeren. Na de ravitailleringpost bij "Restaurant De Harmonie"
begint de beklimming van de Posbank via de Lange Juffer. Boven gekomen gaat de 160 km direct via de Emmapyramide naar de plaats Rozendaal en de 200 km voegt hier nog het Rozenbos en de Zijpenberg aan toe. Voor beide afstanden gaat de route vanaf Rozendaal verder richting Wolfheze.
route 160 km
Van hier uit gaan alle route's via Heelsum en Wageningen naar Rhenen. Daar zal de Grebbeberg beklommen worden gevolgd door de Bergweg en tenslotte de Defensieweg. Het laatste stukje naar de finish is vlak. Goed om uit te rijden en zodoende moe maar zeker voldaan in Veenendaal aan te komen.
Na afloop is er gelegenheid tot douchen. Uiteraard ontbreekt een bar niet waar u lekker een hapje en drankje kunt bestellen en nagenieten van deze mooie tocht.
 
 
Reglement;
Elke deelnemer rijdt voor eigen risico en kan op geen enkele wijze de organisatie aansprakelijk stellen voor opgelopen letsel, verlies van bezittingen en/of materiële schade.

De snelheid dient aangepast te zijn aan de plaatselijke omstandigheden.   

Deelnemers dienen zich stipt te houden aan de geldende verkeersregels. 

Zorg ervoor dat uw fiets in deugdelijke staat is.       

Het dragen van een valhelm is verplicht!

Gedragscode;

Volg altijd de aanwijzigen van de organisatie, politie en/of verkeersregelaars op
Houd je aan de verkeersregels
Geef tijdig aan welke richting je gaat volgen
Blijf beleefd tegen andere weggebruikers
Rij altijd op het aangegeven fietspad
Passseer een fietser of wandelaar op gepast snelheid
Gooi afval in de afvalbak
Fiets attent en doe rustig. Voorkom ongelukken